Metameny

Aktivitetsbasen – hvor englene kommer fra

Aktivitetsbasen drives av Signo Grantoppen AS på Sukke Gård. Det er et rolig sted å være for de som trenger litt ekstra bistand. Her blir aktiviteter som toving av ull, keramikk, maling, glassengelproduksjon og foto tilrettelagt ut fra den enkeltes behov. Alle skal ha mulighet til å forstå og bli forstått, derfor brukes tegn, bilder, gjenstander og tekst på papir i kommunikasjonen.

Glassenglene våre er laget på aktivitetsbasen. I Andebu og Sandefjord har Signo fire ulike virksomheter. 382 funksjonshemmede døve og 139 døvblinde personer får tilbud fra våre virksomheter. Signo i Vestfold har mer enn 500 ansatte. Bli med til aktivitetsbasen og se hvordan englene blir laget.

Englemakeriet
Signoenglene lages på aktivitetsbasen. Den er åpen flere ganger i uken. Her legges det til rett slik at brukerne kan jobbe i sitt eget tempo og med det de selv vil. De ansatte bruker tegnspråk og alternative supplerende kommunikasjonsformer.

Signoenglene blir satt sammen ved hjelp lodding. De er laget av farget glass.

Tor Magne lager en liste over hva han skal gjøre utover dagen. Slik vet både han og de ansatte hva planen er.

Den enkelte brukeren bestemmer selv hva han vil fylle dagen med på aktivitetsbasen. I dag står engler på ønskelista.

Glassbitene ligger klare til å bli engler.

Glassbitene ligger klare til å bli engler.

Limer på tape

Det sjekkes om bitene passer sammen.

Her loddes glassene sammen.

Bitene loddes sammen. Avtrekk sørger for å gjerne gass som oppstår. Snart er engelen ferdig og kan selges i signobutikken.

Ingen kommentarer enda. Bli den første!

Legg igjen en kommentar